McDavid polvituet kompressio

Mediaviikko.fi uudistuu ja etsii kumppaneita

sunnuntaina 02.04.2017 - Toimitus

Etusivu » Kirja ja Lehdet » Uutinen

Kustantajat valmiita opetusmateriaalin digitalisaatioon

perjantaina 29.05.2015 - Kirjat & Lehdet - Toimitus

Suomen Kustannusyhdistys kiittää, että hallitus on ottanut asiakseen johtaa Suomen koulutuksen, osaamisen ja modernin oppimisen kärkimaaksi ja luvannut asettaa yksityiskohtaiset mittarit tavoitteiden saavuttamiseksi. Kustannusyhdistys toivoo, että tulevissa toimenpideohjelmissa tarkentuvat sekä aikataulu että toteutusjärjestys siitä, miten hallitusohjelman digitaalisia oppimisympäristöjä ja opettajien koulutusta kehitetään.

Tuleva Suomen hallitus näkee visiossaan maamme kieleltään ja kulttuuriltaan rikkaana maana, jonka kilpailukyky perustuu osaamiselle. Samoin se arvioi visioon päästävän yhteistyöllä osaamistamme hyödyntäen. Johdonmukaisesti tämä tarkoittaa osaamisen nostamista hallituksen kärkihankkeeksi.

Hallitus on myös ilahduttavasti ymmärtänyt suotuisan toimintaympäristön merkityksen luovien yritysten digitaalisille liiketoimintamalleille.
Valitettavia ovat koulutukseen kohdistuvat leikkaukset. Onkin toivottavaa, etteivät ne estä digitalisaation mahdollistavia koulutuksen uudistushankkeita.

Digitaalisiin oppimateriaaleihin siirtymistä vauhdittaa myös se, että Suomii ryhtyy aktiivisesti vaikuttamaan EU:ssa siihen, että arvonlisädirektiivi mahdollistaisi alennetun kannan soveltamisen myös digitaalisiin sisältöihin.

Suomen Kustannusyhdistys toivoo, että julkisia palveluja koskevat digitoinnin periaatteet sisältävät myös yleisen kansalaisten digitaalisen tunnistusjärjestelmän.

Toimitus

Edellinen uutinen Seuraava uutinen
 

Ota kantaa! Lähetä oma kommenttisi!

Otsikko:
Kommentti:
 

Lisää kirja- ja lehtiuutisia

1 2 3