McDavid polvituet kompressio

Etusivu » Kirjat ja Lehdet

Ajatus Kirjat sulautuu Gummerukseen

ke 20.05.2009 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Ajatus Kirjat yhdistetään osaksi Gummeruksen tietokustantamisen kokonaisuutta. Ajatus Kirjojen toiminta toimituksellisesti itsenäisenä yksikkönä lakkaa 1.6. alkaen. Tämän vuoden kirjat julkaistaan kuitenkin suunnitellusti, ja Ajatus Kirjat -brändi sekä kustannuslinja säilytetään.

Tammi tuo markkinoille Keltaiset pokkarit

ti 03.03.2009 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Tammi aloittaa Keltaisen kirjaston 55-vuotisjuhlan kunniaksi Keltaisten pokkarien julkaisusarjan, jossa on juuri ilmestynyt kymmenen kirjaa eri vuosikymmeniltä moderneista klassikoista nykykirjallisuuteen. Pokkareiden myynti nousi Suomessa lähes 20 prosenttia vuonna 2008.

Mauri Kunnakselle sopimus UK:hon

ke 11.02.2009 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Brittiläinen Boxer Books -kustantamo on ostanut Mauri Kunnaksen Viikingit tulevat! -kirjan englanninkieliset julkaisuoikeudet. Kirja ilmestyy sekä Isossa-Britanniassa että Yhdysvalloissa keväällä 2010.

Otavan käännöskirjasarjassa 200. teos

ti 03.02.2009 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Otavan käännöskirjasarjassa, Otavan kirjastossa on ilmestynyt 200. teos. Se on Richard Yatesin klassikko vuodelta 1961 Revolutionary Road. Teos julkaistaan nyt ensimmäisen kerran suomeksi ja sen on suomentanut Markku Päkkilä.

Tammi osti manga-kustantamon

pe 09.01.2009 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Kustannusosakeyhtiö Tammi on ostanut Punainen jättiläinen -kustantamon liiketoiminnan. Kustantamo keskittyy japanilaiseen ja korealaiseen sarjakuvaan tuotantoon.

EU avasi digitaalikirjaston

ke 19.11.2008 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Euroopan digitaalinen multimediakirjasto Europeana on avattu yleisölle. Virtuaalisissa kokoelmissa on yli kaksi miljoonaa kirjaa, karttaa, äänitettä, valokuvaa, arkistodokumenttia, maalausta ja elokuvaa EU:n jäsenmaiden kansalliskirjastojen ja kulttuurilaitosten kokoelmista.

Syyskuun myydyin pokkari Leena Lehtolaisen Luonas en ollutkaan

to 09.10.2008 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Syyskuun Pokkarilistan kärkeen ampaisi heti kuukauden uutuupokkari Leena Lehtolaisen Luonas en ollutkaan. Liza Marklundin seitsemäs Annika Bengtzon -dekkari Elinkautinen nousi listan sijalle 2.

"Miehet jotka vihaavat naisia" elokuun myydyin pokkari

ma 15.09.2008 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Stieg Larssonin Millenium-trilogian ensimmäinen osa Miehet jotka vihaavat naisia, sekä toinen osa Tyttö joka leikki tulella pitivät kärkisijat elokuun Pokkarilistalla.

Tyttö joka leikki tulella heinäkuun myydyin pokkari

to 07.08.2008 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Suomen Pokkarilistan mukaan suomalaiset lukevat kesällä perinteistä jännitystä sekä romanttista viihdettä – ja Juha Vuorisen tuotantoa.

Arvostelu: Mitä jokaisen johtajan tulisi tietää mediapelistä

pe 11.07.2008 - Paavo Vasala - Kirjat & Lehdet

Jos olet vastuussa organisaatiosi viestinnästä tai yrityksen johtamisesta, etkä tiedä mitään mediasuhteiden hoitamisesta, niin lue vähintään tämä: ”Hallitse mediapeli, muuten media hallitsee sinua”, Markku Hurmeranta & A-P.Pietilä. Saat 78 sivun taskukirjan avulla pikakurssin, jolla selviät ainakin alkeellisimmasta median aiheuttamasta potkutilanteestasi. Lue Paavo Vasalan arvio teoksesta.

Nimitysuutinen: Jarkko Vesikansa Otavan yleisten tietokirjojen kustannuspäälliköksi

ke 18.06.2008 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

VTT Jarkko Vesikansa on nimitetty Otavan yleisten tietokirjojen kustannuspäälliköksi.

Pääkirjoitus: Sanomalehden keksittävä itsensä uudelleen

pe 16.05.2008 - Paavo Vasala - Kirjat & Lehdet

Sanomalehtien Liitto on julkistanut tutkimuksen, jota lehdet tulkitsevat siten, että sanomalehdistön tulevaisuus näyttää hyvältä, koska lehdet ovat arvostettuja. Kun raporttia lukee oikein, siinä käy ilmi karu, toisenlainen totuus: netti on kansan mielestä hyödyllisin. Sanomalehden on keksittävä itsensä uudelleen, koska kymmenen vuoden kuluttua nykylehteä ei enää ole olemassakaan, amerikkalaiset sanovat.

Kirjamyynti laantui viime vuonna

ti 29.01.2008 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Kirjamyynti veti viime vuonna henkeä muutaman vuoden kasvuvaiheen jälkeen. Suomen Kustannusyhdistyksen laatiman pikatilaston mukaan kustantajien myynti kirjakaupoille ja muille jälleenmyyjille kasvoi 1,0 %. Kauno- ja tietokirjallisuuden myynti pysyi lähes ennallaan.

Nimitysuutinen: Sara Mella Otavan toimitusjohtajaksi

ti 27.11.2007 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Yhteiskuntatieteiden maisteri Sara Mella (40) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi ja Otava-Kuvalehdet-konsernin johtoryhmän jäseneksi 1.4.2008 alkaen.

Kirjamessujen maateemana Norja

ti 04.09.2007 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Lokakuussa pidettävien Helsingin kirjamessujen teemana on tänä syksynä Kirja elämään. Sillä halutaan korostaa, että kirja on antoisa elämänkumppani, mutta myös niin päin, että kirja tarvitsee lukijan syttyäkseen elämään. Kirjamessujen maateema on tänä vuonna Norja. Kahdeksan norjalaista kirjailijaa kertoo messuilla tuotannostaan ja elämästään.

Arvostelu: Uudistunut Pirkka jättää peen maun suuhun

to 02.08.2007 - Paavo Vasala - Kirjat & Lehdet

Keskon kustantama Pirkka luokitellaan edelleen Suomen suurimmaksi aikakauslehdeksi 1,48 miljoonan levikillään. Kun lehden tekeminen siirtyi tämän vuoden alussa Kynämieheltä A-lehdille, kustantaja ilmoitti sisällön muuttuvan aiempaa kaupallisemmaksi ja enemmän liiketoimintaa tukevaksi. Millainen on tulos? Suoraan sanottuna kaamea. Lehdestä jää peen, tai kauniimmin sanottuna puffin maku suuhun, itse asiassa jopa isolla Peellä.

Harry Potteria myyty suomeksi jo 1,1 miljoonaa kirjaa

pe 20.07.2007 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Harry Potteria on myyty suomeksi jo 1,1 miljoonaa kappaletta. Kirjoista otetaan koko ajan uusintapainoksia. Viimeinen Harry Potter ilmestyy suomeksi 7.3.2008.

Arvostelu: Jack Welch - avoimuuden puolustaja

pe 24.02.2006 - Paavo Vasala - Kirjat & Lehdet

Jack Welch: Voittajaksi Edita Prima Oy, 2005. Toimittajan asiana ei ole kertoa sinun versiotasi tarinasta. Heidän tehtävään on kertoa tarina sellaisena kuin he sen näkevät. Tällainen mediakäsitys on amerikkalaisen suurityksen GE:n entisellä pääjohtajalla Jack Welchillä? Jack Welchin kirja ”Voittajaksi” on käytännöstä kumpuava teos, jonka maailman toiseksi rikkain liikemies Warren E. Buffet on nimennyt ainoaksi tarvittavaksi johtamiskirjaksi.

Vieraskynä: Jäähyväiset sanomalehdelle

ma 25.10.2004 - Reijo Vatanen - Kirjat & Lehdet

Kuulun sukupolveen, joka opetteli lukemaan sanomalehdestä ja kirjoittamaan lehden marginaaleihin. Sanomalehteen on muodostunut viha-rakkaussuhde: ilmankaan ei osaa olla, mutta lukemattomia kertoja lehden sisältö on nostanut verenpaineet korkeuksiin.

Edellinen sivu 1 2 3 4 5 6

Nostot

Uutiset

Vieraskynä

Pääkirjoitukset

Arvostelut

Nimitysuutiset

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa Mediaviikon ilmainen viikottainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on koottu lähetys Mediaviikon sillä viikolla julkaistuista uutisista ja se lähetetään aina perjantaisin.