McDavid polvituet kompressio

Etusivu » Kirjat ja Lehdet

Lehtien verokikkailu Ahvenanmaan kautta estetään

pe 02.05.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Hallitus esittää arvonlisäverolain muuttamista siten, että postimyynnissä maahantuotavilta, kerran viikossa tai harvemmin ilmestyviltä sanoma- ja aikakauslehdiltä poistettaisiin vähäarvoisia tavaralähetyksiä koskeva arvonlisäverottomuus. Esityksen tavoitteena on varmistaa kotimaasta ostettujen ja postimyynnissä maahantuotujen lehtien välinen veroneutraliteetti. Tavoitteena on erityisesti poistaa perusteettomien veroetuuksien tavoittelu, joka on ilmennyt muun ohessa siten, että Manner-Suomessa painetut lehdet kuljetetaan Ahvenanmaalle ja toimitetaan tilaajille Manner-Suomeen maahantuonnin veroetua hyödyntäen.

Sofi Oksanen karikatyyrikisan voittokuvassa

pe 02.05.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Nuorten julkkisaiheinen karikatyyrikisa ratkesi. Toisen kerran järjestetyn kilpailun palkittujen piirrosten aiheina olivat Sofi Oksanen, Timo Soini ja Teemu Selänne.

Advokaatin kannelle kunniamaininta

la 12.04.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Advokaatin 6/2013-kansi sai tuomariston kunniamaininnan Aikakausmedian järjestämässä Edit-kilpailussa, jossa palkittiin viime vuoden parhaita aikakauslehtiä ja niiden tekijöitä.

Editin 2013 voittajat: Suomen Luonto valittiin Vuoden 2013 yleisölehdeksi

pe 11.04.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Aikakausmedian vuosittaisessa Edit-kilpailussa jaettiin 10.4. mainonnallisten sarjojen lisäksi voitot yhteensä 14 toimituksellisessa sarjassa. Sarjassa Vuoden 2013 yleisölehti voittaja on Suomen luonnonsuojeluliiton Suomen Luonto -lehti. Ammatti- ja järjestölehdistä sarjansa voitti Ulkopolitiikka ja asiakaslehdistä Chydenius.

Talentum yhdistää Tivi- ja Tietokone-lehdet

pe 11.04.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Talentum yhdistää Tivi- ja Tietokone-lehdet. Uuden, kuukausittain julkaistavan lehden sisältölinjauksia sekä nimeä pohditaan yhdessä lukijoiden kanssa.

Nordbooks julkaisee neljä rikosromaania

pe 04.04.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Nordbooks julkaisee tänä keväänä neljä rikosromaania. Romaanit ovat luonteeltaan erilaisia ja osoittavat lajin muuntumista ja laajentumista.

Kummolasta tehty kirja julki

pe 04.04.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt ennakkosensuurihakemuksen, jolla yritettiin estää Pentti Sainion kirjan KUMMOLAN KÄÄNTÖPIIRI – URHEILUVIIHTEEN KULISSIEN TAKAISTA PELIÄ julkaiseminen. Into Kustannus aikoo julkaista kirjan tänä keväänä.

MTV:n Timo Haapala teki vuoden jutun

ke 26.03.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Suuren Journalistipalkinnon saajat on julkistettu 26.3.2014. Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli kaikkiaan 456. Palkinnot ovat suuruudeltaan 7 500 euroa. Myös yleisö valitsi suosikkinsa. Yleisön suosikki -äänestys toteutettiin Facebookissa.

Otava-konsernin tulos parani

ti 25.03.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Otava-konsernin liikevaihto laski 4 prosenttia edellisestä vuodesta ollen 301,9 (314,7) miljoonaa euroa. Operatiivinen liikevoitto oli 32,4 (26,6) miljoonaa euroa. Tilikauden voitto oli 22,0 (18,5) miljoonaa euroa. Tuloksen paraneminen johtui ennen muuta ajoissa aloitetuista tehostamis- ja sopeutustoimista. Omavaraisuusaste parani ollen 72,8 (64,8) prosenttia ja myös tulorahoitus parani.

Nimitysuutinen: Teemu Leminen tuottajaksi Sanoma Media Finlandin ruokatoimitukseen

pe 21.03.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Teemu Leminen (27) on nimitetty Sanoma Media Finlandin vuodenvaihteessa aloittaneen ruokatoimituksen tuottajaksi.

Pokkarit käyvät kaupaksi

to 27.02.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Suomalaiset ostavat yhä enemmän pokkareita. Ostajien määrä on kasvanut 46 % kolmessa vuodessa.

Botnia Print investoi

pe 17.01.2014 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Sanomalehtitehdas Botnia Printin kasvu jatkuu.

WSOY teki suurtyön kääntäessään Shakespearen tuotannon nykysuomeksi

ma 30.12.2013 - Paavo Vasala - Kirjat & Lehdet

WSOY:n kymmenvuotinen käännöshanke William Shakespearen kuolemattomien näytelmien nykysuomeksi saattamiseksi on valmistunut. Sarja sisältää kaikki 38 näytelmää Macbethista Hamletiin, Coriolanuksesta Windsorin iloisiin rouviin. Luin joululahjaksi saamani Hamletin, jonka Matti Rossi on kääntänyt erittäin onnistuneesti. (Juttu on maksutta luettavissa)

Kotimainen mainosrahoitteinen ilmaiskirja iPadiin

ma 23.12.2013 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Toimiiko mainosrahoitteinen, ilmaiseksi iPadissa jaettava kirjanmyynti?

Into Kustannukselta paljastuskirja Kummolasta ja Hjalliksesta

to 19.12.2013 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Into Kustannuksen kevään hurjin paljastuskirja, Pentti Sainion Kummolan rahankääntöpiiri kertoo, millaista hämäräperäistä peliä muun muassa Kalervo Kummola ja Hjallis Harkimo pelaavat urheiluviihteen kulisseissa. Kirjassa perataan Jokeribisnekset, KHL-kuviot, Sotšin olympialaiset ja Minskin jääkiekon MM-kisat.

Arvostelu: Jorma Ollila kirjassaan: Suomalaiset talousjournalistit eivät edes yrittäneet tehdä laatujuttuja

la 16.11.2013 - Paavo Vasala - Kirjat & Lehdet

Nokian ex-pääjohtaja Jorma Ollila antaa kirjassaan "Mahdoton menestys" heikon arvosanan Suomen taloustoimittajista. Sen sijaan hän kehuu BusinessWeekin ja Fortunen juttuja, jotka olivat omaa luokkaansa. "Hämmentävää ja hämmästyttävää oli se, että suomalaisilta talousjournalisteilta ei löytynyt oikeastaan edes yritystä vastaavaan", hän toteaa. Lue Paavo Vasalan kirja-arvio ja analyysi Ollilan mediasuhteiden hoidosta, jota voi luonnehtia kiinnostavaksi.

Kanava-palkinto Petteri Pietikäiselle

pe 25.10.2013 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Aikakauslehti Kanavan ja Otavan kirjasäätiön perustama 10 000 euron Kanava-palkinto jaetaan vuoden parhaalle tietokirjalle. Palkintoraadin puheenjohtaja, Kanavan päätoimittaja Ville Pernaa valitsi perjantaina 25.10. Helsingin Kirjamessuilla palkinnon saajaksi professori Petteri Pietikäisen teoksen Hulluuden historia (Gaudeamus).

Elisa ryhtyi e-kirjojen kustantajaksi

to 24.10.2013 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Suomalaisen kirjallisuuden laajin e-kirjapalvelu, Elisa Kirja, mahdollistaa nyt kaikille suomalaisille omatoimisen julkaisemisen ja kirjamyynnin.

Rakkaudesta kirjaan -palkinto lukukoira Börjelle

to 24.10.2013 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 24.10.2013 jaettavan Rakkaudesta kirjaan –tunnustuspalkinnon saa tänä vuonna lukukoira Börje ja terapiakoiran ohjaaja, erikoiskirjastonhoitaja Raisa Alameri.

Johtajat ostivat Koliprintin

pe 06.09.2013 - Toimitus - Kirjat & Lehdet

Suoramarkkinointitalo Sisäsuomi Oy:n johto on ostanut konsernin tytäryhtiön Koliprint Oy:n. Yhtiön omistajiksi nousevat toimitusjohtaja Sari Niemi ja kaupallinen johtaja Iikka Vesterinen.

Edellinen sivu 1 2 3 4 5 6 Seuraava sivu

Nostot

Uutiset

Vieraskynä

Pääkirjoitukset

Arvostelut

Nimitysuutiset

Tilaa ilmainen uutiskirje

Tilaa Mediaviikon ilmainen viikottainen uutiskirje sähköpostiisi. Uutiskirje on koottu lähetys Mediaviikon sillä viikolla julkaistuista uutisista ja se lähetetään aina perjantaisin.