McDavid polvituet kompressio

Etusivu » Internet » Uutinen

Yle siirtää radiokanavien ulkomaan jakelun satelliitista internetiin

keskiviikkona 14.12.2011 - Media - Toimitus

Jakelun painopiste satelliitista siirtyy internetiin vuoden 2012 alussa. Yhtiön strategialinjauksen mukaisesti resursseja siirretään broadcast-toiminnasta verkkoon.


Ylen radiokanavat välitetään suorana internetissä YLE Areenan nettiradioina. Radiosisältöjä on tarjolla YLE Areenassa myös ladattavina podcasteina.
 
Radiokanavien YLESAT1 ja YLESAT2 satelliittijakelu Australiaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan päättyy 31.12.2011. Jakelu lopetetaan kolmessa satelliitissa. Asia Sat 2:n kautta kanavia on välitetty Australiaan ja Aasiaan, HotBird6:n kautta Eurooppaan ja Intelsatin kautta Amerikkaan.
 
Satelliittijakelusta luopuminen tarkoittaa Ylelle noin 200 000 euron vuosittaista säästöä.
 
"Internet on se media, jonka välityksellä ulkosuomalaiset yhä useammin seuraavat Ylen tarjontaa. Ylen tavoitteena on laajentaa ulkosuomalaisille tarkoitettujen palveluiden maantieteellistä kattavuutta. Verkko on tässä suhteessa potentiaalinen vaihtoehto ja nyt tiettyjen sopimuskausien päättyessä voimme tehdä uutta harkintaa palveluiden jakelutavoista. Satelliittilähetysten kustannukset suhteessa potentiaaliseen kohdeyleisöön puoltavat vahvasti palveluiden jakelutapojen muuttamista", kertoo Ylen jakelun teknologiapäällikkö Olli Sipilä.
 
Radiokanavat jatkavat TV Finlandin lisäpalveluna

YLESAT1- ja YLESAT1-kanavien välitys ulkosuomalaisille suunnatun TV Finland -kanavan yhteydessä THOR5-satelliitissa Euroopan alueella jatkuu.
 
YLESAT1 lähettää YLE Puheen ohjelmistoa. YLE Puhe on Suomen ainoa puheradio, joka tarjoaa kootusti Ylen kiinnostavimmat puhesisällöt tv- ja radio ohjelmatarjonnasta. Vuoden 2012 alusta lukien radion tapahtumaurheiluselostukset siirtyvät YLE Puheen ohjelmistoon.
 
YLESAT2 on kooste Ylen muusta ohjelmatarjonnasta. Kanavalla kuullaan YLE Radio Suomen, YLE Radio 1:n ja YLE Radio Vegan suosituimpia ohjelmistoja. Esimerkiksi YLE Radio Suomen suosittu perjantainen Puhelinlangat laulaa -toivekonsertti kuullaan kuuntelijoiden toivomuksesta YLESAT2-kanavalla ensi vuonna kokonaisuudessaan.

Toimitus

Edellinen uutinen Seuraava uutinen
 

Ota kantaa! Lähetä oma kommenttisi!

Otsikko:
Kommentti:
 

Hotbirdistä luopuminen on suuri heikennys Euroopassa

Hotbirdin pudottamisen jälkeen satelliittiradion kuuntelu Euroopassa vaikeutuu mahdottomasti. Hotbird on "markkinajohtaja" ja paikassa, jonne keskusantennit jne on suunnattu manner-Euroopassa. Radio jää TV Finlanadia tarjoaviin satelliitteihin, mutta ne ovat paikassa taivaalla, jota juuri kukaan muu ei käytä. Tämä on myös syynä siihen, että TV Finland on saanut niin vähän tilaajia lopulta - ja varmaan alunperin sen takia YLE pysyi Hotbirdissä (Eutelsat) vaikka TV Finland aloitti aikanaan.

perjantaina 16.12.2011

Lisää Internet-uutisia

1 2 3 4 5 6 7 8