McDavid polvituet kompressio

Etusivu » Internet » Vieraskynäkirjoitus

Jälleen uusi SOME seurantapalvelu?

maanantaina 28.06.2010 - Media - Harri Rauhanummi

*  Sponsoroitu artikkeli: Sosiaalisen median asiantuntija Harri Rauhanummi kirjoittaa vieraskynässä SoMeMonitorista.

Vielä muutama vuosi takaperin sosiaalisesta mediasta ei juuri kukaan ollut kuullutkaan. Kuitenkin viimeisen vuoden aikana keskustelu sosiaalisesta mediasta on paisunut äärimmilleen, suosituimpien sosiaalisen median yhteisöjen käyttäjämäärät kasvaneet räjähdysmäisesti ja yritykset sekä organisaatiot ovat ryhtyneet tekemään sosiaalisen median ohjeistuksia työntekijöilleen. Samaan aikaan monet yritykset ovat ryhtyneet tarjoamaan mitä erilaisimpia sosiaaliseen mediaan liittyviä palveluja kutsuen itseään sosiaalisen median asiantuntijoiksi.

Myös sosiaalisen median seurannan ympärille on syntynyt valtava määrä erilaisia palveluja. Niin paljon, että niistä on mahdotonta ottaa selvää. Tälle wiki-sivustolle on koottu tiettävästi kattavin lista sosiaalisen median seurantaa tarjoavista yrityksistä: http://wiki.kenburbary.com/home. Tällä hetkellä listalla on huimat 145 eri palvelua! Menohan muistuttaa IT-kuplan takaisia aikoja, kun uusmedia-alan yrityksiä syntyi päivittäin. Tuolloin ei ollut tietoa siitä, mikä näiden yritysten rooli tulisi olemaan, millaisia ominaisuuksia ja millaista sisältöä asiakkaat tuotteisiin haluaisivat saati millaiset liiketoimintamallit toimisivat. Olemmeko toistamassa vanhoja virheitä ja miksi jälleen uusi sosiaalisen median seurantapalvelu - mihin tarvitsemme vielä SoMeMonitoriakin?

Me News Enginellä emme usko, että sosiaalisessa mediassa kyseessä olisi pelkkä hype, vaikka sitäkin on varmasti liikkeellä. Olemme toimineet verkkomedian parissa jo IT-kuplan ajoilta saakka ja liiketoimintamme on perustunut aina todelliseen asiakkaan arvontuotantoon. Näin myös SoMeMonitorin osalta. Emme rynnänneet ensimmäisten joukossa puskemaan asiakkaille valmiita ratkaisuja vielä tuntemattomiin tarpeisiin. Sen sijaan seurasimme rauhassa sosiaalisen median kehitystä, käyttökohteita ja teimme aiheesta taustatutkimusta. Kun päätimme lähteä laajentamaan mediaseurantapalvelujamme sosiaalisen median puolelle, lähdimme tekemään sen asiakaslähtöisesti. 

Teimme aluksi karkean alustan palvelusta ja käynnistimme suljetun betan, johon pääsi mukaan valitut asiakkaamme useilta eri toimialoilta. Myöhemmin tarkoituksemme on avata nyt käynnissä olevaa suljettua betaa myös early-adopters asiakkaille, ennen kuin lanseeraamme palvelun kaikkien saataville loppuvuonna 2010. Pilottijakson aikana keräämme käyttäjiltä tietoa millaisia ominaisuuksia he sosiaalisen median seurantapalvelulta odottavat, mitkä ovat relevantteja lähteitä ja miten palvelu parhaiten tukee asiakkaidemme (liike)toimintaa. 

Koska SoMeMonitor kehitetään alusta asti asiakkaiden tarpeiden mukaan, se on myös ensimmäinen täysin suomalaisille yrityksille ja organisaatiolle rakennettu palvelu sosiaalisen median seurantaan. Ken Burbaryn listalla olevista 145:stä palvelusta ainoastaan 2 on listattu suomalaiseksi. Ja näistä toisella ei ole edes suomenkielisiä verkkosivuja saatavilla. 

SoMeMonitor on paljon muutakin kuin pelkkä sosiaalisen median seurantapalvelu. Se laajentaa nykyistä journalistisen median seurantaamme (Webnewsmonitor) minkä ansiosta pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaidemme viestinnän tueksi kokonaisvaltaista palvelua, jossa JOME ja SOME yhdistyvät saumattomasti. Samaan tapaan kuin markkinointiakaan ei tulisi nähdä yrityksen erillisenä toimintona, niin me News Enginellä uskomme, että sosiaalinen media tulee jatkossa sulautumaan saumattomasti osaksi yritysten kokonaisviestintää rikastuttaen sitä uusilla toimintatavoilla, kanavilla ja mahdollisuuksilla. News Engine Oyn tarjoama palvelukokonaisuus rakentuu tämän ajatuksen päälle ja palvelumme ovat alusta asti tehty suomalaisten tarpeista suomalaisille.

Juttu on julkaistu aiemmin SoMeMonitorin blogissa.

Harri Rauhanummi

*  Edelläoleva on sponsoroitu artikkeli.

Haluatko julkaista sponsoroidun artikkelin Mediaviikossa?
Kysy lisää: toimitus@mediaviikko.fi

Harri Rauhanummi

Harri Rauhanummi, KTM, on sosiaalisen median asiantuntija, valokuvaaja ja toimittaja. Hän työskentelee News Engine Oy:ssä ja Linnan Juhlakuvassa.

Edellinen uutinen Seuraava uutinen
 

Ota kantaa! Lähetä oma kommenttisi!

Otsikko:
Kommentti:
 

Lisää Internet-uutisia

1 2 3 4 5 6 7 8