McDavid polvituet kompressio

Etusivu » Elokuvat ja TV » Uutinen

MobiiliTV loppuu koko Euroopassa - idea jäi raakileeksi

perjantaina 15.04.2011 - Elokuvat & TV - Toimitus

DVB-H standardiin pohjautuva MobiiliTV loppuu koko Euroopassa. Hollanti lopettaa DVB-H-lähetykset kesäkuussa 2011


MobiiliTV-palveluiden tarjoaminen on ollut DVB-H-teknologiaan perustuneena haasteellista koko Euroopassa. Viimeisimpänä päätöksen lopettamisesta on tehnyt Hollannin DVB–H -verkkoa operoinut KPN. Tiedotteessaan 30.3.2011 KPN perustelee lopettamispäätöksen perustuvan siihen, että DVB-H:sta ei koskaan tullut maailmanlaajuista standardia, ja uusien DVB-H:ta tukevien päätelaitteiden puuttuessa käyttäjämäärät ovat vähentyneet merkittävästi.

 ”Nyt näyttää siltä, että Suomi on Euroopassa viimeinen maa, jossa ylläpidetään DVB-H-standardiin pohjautuvaa mobiili-tv-verkkoa”, toteaa liiketoimintajohtaja Kari Risberg Digitasta.

”Sisältöpalveluiden ja päätelaitteiden monimuotoisuus on tärkeä edellytys niin kotona katsottavan kuin mobiilinkin television menestymisen kannalta”, jatkaa Risberg. Hän toteaa myös, että kulloinkin käytettävä verkkoteknologia tulee arvioida vastuullisesti uudelleen, mikäli kansainvälistä laajaa tukea ei uudelle teknologialle synny. Uuden mahdollisuuden ohjelmasisältöjen vastaanottamiseen liikkuvissa välineissä tarjoaa myös television DVB-T2-teknologiaan perustuva standardi.

 

Toimitus

Edellinen uutinen Seuraava uutinen
 

Ota kantaa! Lähetä oma kommenttisi!

Otsikko:
Kommentti:
 

Kilpailu on hyvästä

Jos DNA:lle ei myönnetä lupaa aloittaa MobiiliTV-lähetyksiä, niin D-kanavanipun hallinta olisi ihan jo kuluttajien palvelemiseksi annettava jollekin muulle operaattorille kuin Digitalle. Monopolien aika on ohi.

perjantaina 15.04.2011

ihme !

Kuka hiton ääliö tosissaan luuli että isojen taulutelevisioiden aikana töllön tihrustaminen kännykän pikkunäytöltä ottaisi tuulta ?!?

Ei haloo sentään...

perjantaina 15.04.2011

Tlevisio kännyköihin 3G/4G verkosta


Nettitallentimet ja YLE:n oman areenan tapaiset palvelut tuovat TV:n kännyköihin.

perjantaina 15.04.2011

Kauniit & Rohkeat bussissa...

Lainaus:
---------------------------------------------------------------------
"Kuka hiton ääliö tosissaan luuli että isojen taulutelevisioiden aikana töllön tihrustaminen kännykän pikkunäytöltä ottaisi tuulta ?!?

Ei haloo sentään..."
----------------------------------------------------------------------
Kuka ääliö kantaa sitä 46" telkkaria bussissa mukana?
Ei haloo sentään..Toisaalta jos on syntynyt silloin kun puhelimetkin painoi 500g niin kai sitä 15kg taulutelvisiotakin voi mukanaan kantaa..

perjantaina 15.04.2011

Juna meni jo

Jos televisio keksittäisiin nyt uudelleen, niin tuskin ottaisi tulta. Nettiverkot, langalla tai ilman, ovat tätä päivää.
Mobiililaitteiseen on aika hoopoa rakentaa xG ja wifi ja bluetooth yms. radioiden lisäksi vielä yhtä erillistä radiovastaanotinta reaaliaikaisia tv-lähetyksiä varten.

perjantaina 15.04.2011

Tv:n aika ohi

Televisio on sitonut ihmiset 50 vuotta kotiin kuvaruudun ääreen kellon tarkasti, mutta nyt eletään vuosisataa, jolloin kelloa ei tarvita. Televisio on jo turha, sillä haluttavat tiedot ja tarvittavan viihteen löytää netistä. On turha toivoa, että tv:n kulta-aika palaisi, sillä juna meni, mutta asemalla odotellaan jo aivan uutta teknologiaa, joka lyö laudata mobiiliyritelmät vanhenevine teknkiikoineen.

keskiviikkona 27.04.2011

Lisää elokuva- ja TV-uutisia

1 2 3